• normal
  • large
  • larger

De artsen van het Messidor Eye Center zijn uitgerust met de efficiëntste apparatuur voor de opsporing en behandeling van oogziekten.

Optische coherentie-tomografie (OCT)

De optische coherentie-tomografie (OCT) is een onderzoeksmethode waarbij in detail de macula (macula-degenerescentie, veneuze tromboses) en de oogzenuw (glaucoom) of elk ander deel van het netvlies worden geanalyseerd.

Deze techniek analyseert ook het hoornvlies en de irido-corneale hoek.

Gezichtsveld

Het onderzoek van het gezichtsveld is een analyse van het perifeer of centraal zicht via de perceptie van lichtpuntjes met een vaste blik. Dit onderzoek wordt gebruikt voor de opvolging en opsporing van glaucoom, de opsporing van geneesmiddelentoxiciteit, bij plots gezichtsverlies dat niet verklaard kan worden door het medisch onderzoek en voor het testen van de rijvaardigheid.

Optische biometrie

De biometrie of lensmeting berekent de sterkte van het implant die noodzakelijk is ter vervanging van de troebele ooglens tijdens een cataractoperatie. Klassieke, cilindrische, multifocale en post laser refractieve chirurgische implanten worden door een contactloze optische biometrie bepaald.

Speculaire microscopie

Speculaire microscopie bestudeert het aantal en de morfologie van de corneale endotheliumcellen.

Topografische keratometrie

Topografische keratometrie onderzoekt de kromming van het oppervlak van het hoornvlies. Het wordt gebruikt in de laser refractieve chirurgie en om keratoconus te diagnosticeren.

Retinography

Met retinography kan het netvlies van het oog worden onderzocht door middel van foto’s met filters of kleurstoffen (angiografie).

Argon-laser

De Argon-laser wordt gebruikt voor de behandeling van retinopathieën (diabetes, veneuze tromboses), netvliesscheurtjes en bepaalde vormen van glaucoom.

YAG-laser

De YAG-laser wordt gebruikt voor de behandeling van glaucoom door hoeksluiting en van secundair cataract.

SLT-laser

De SLT-laser wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde vormen van primair of secundair open-hoekglaucoom. Hij kan worden voorgesteld als alternatief voor of hulpmiddel bij de behandeling met oogdruppels.

Lancastertest

De Lancastertest objectiveert en kwantificeert stoornissen van de oogmotoriek, zowel bij de diagnose als bij de opvolging.

Retinomax

De Retinomax is bestemd voor de opsporing en opvolging van ametropieën (myopie, hypermetropie, astigmatisme) bij jonge kinderen.